Klotterplank

Välkommen till Linsell-Ransjös gästbok!

Här är ni välkomna att ställa frågor, skicka hälsningar eller bara skriva några rader, om vad som helst. Den som vill kan svara på en fråga eller besvara ett inlägg.

För att undvika elaka meddelande eller reklam finns en moderator på hemsidan. Då för att lämna en kommentar gör så här:

0775faf1

 • klicka på ” skriv din kommentar här” och skriv din text

 • fylla dina uppgifter nedan ( e-postadress och namn obligatoriskt)

 • klicka på ”skicka”

När man skickar sitt första meddelande tar det en stund innan  meddelandet syns på hemsidan därför webredaktionen ska få ett e-post för att kolla om allt är klart och godkänna det.

Kommande meddelanden visas direkt på hemsidan.

Vid frågor tvecka inte att skicka mig ett e-post ( e-postadresset ligger på startsidan) och jag ska gärna hjälpa dig.

46 kommentarer på “Klotterplank

Add yours

 1. Hjälp oss att skydda naturen!

  Snälla, sluta smälla – fyrverkerier, kinapuffar och andra smällare!
  Det finns flera skäl att välja bort fyrverkerier.

  Att husdjur kan bli skräckslagna av fyrverkerier och smällare vet de flesta. Men vilda djur påverkas också och kan fly i blind panik och råka illa ut.
  Nyårssmällandet med fyrverkerier, kinapuffar och andra smällare skrämmer slag på många av våra vilda vänner. Däggdjur, som rävar, harar och rådjur kan få panik och fly i natten. Vill det sig riktigt illa kan de springa ut på vägar eller tunna isar. 

  Och en mer synlig konsekvens av fyrverkerierna är allt skräp. Plast och annat skräp hamnar ofta i naturen och om det snöar blir det mesta kvar (åtminstone till våren).

  GOTT NYTT ÅR
  önskar alla djur
  i Linsell och Ransjö

  Gilla

 2. Hej på er!

  Min gamle far påstår att det spelats in en tv serie eller en film i Ransjö. Den ska ha bl a ha handlat om en pojke som drunknade i Ljusnan. Byns prästgård ska också har varit inblandad. När i tid denna ska ha visats är oklart, men det rör sig säkert om minst 20 till 30 år sedan, kanske längre. Ngn som minns detta och vad serien eller filmen har för namn i så fall?

  Vänligen

  Åsa Trapp

  Gilla

  1. Hej Åsa!
   Den goda viljan spelades delvis in i Ransjö och Jerusalem delvis på Linsellsjön.. Båda filmer spelades in på 90-talet tror jag..
   Eva-Marie

   Gilla

 3. Hej igen Linsell.
  I morgon 3/8-22 kommer jag och Mats upp till stuga 4 i Linsell. Vi har bjudit med våra söner med familjer för att visa min hemby för dem. Som vanligt undrar jag om det går att bada i sjön. Har sett att det är lågt vattenstånd i år.
  Hälsningar Ann-Marie Wikander (Ögefeldt)

  Gilla

 4. Angående inlägget Bubo Bubo den 5e juli så tycker nog jag att det mer liknar en Hornuggla (Asio otus).. Fina bilder och minst lika vacker och trevlig att se.

  Gilla

  1. Hej Thomas,
   Tack för att du följer hemsidan och för din kommentar. Men jag tror att hornugglan är mycket mindre än berguven. Enligt Wikipedia och Fågelguiden är hornugglan en medelstor uggla som mäter 31–37 cm, har ett vingspann på 86–98 cm. Medan är berguven 59–73 cm lång, dess vingspann är 138-170 cm.
   Ugglan som fotografierats var jätte stor: åtminstone 65cm lång och vingspann mer än 140cm.
   Med varma hälsningar. Ha en fortsatt trevlig sommar!

   Gilla

 5. Hej! Är det någon i Linsell med omnejd som har recept på något som kallades för Tydalsylt, det jag kommer ihåg var rabarber och lök + kryddor. Det var så att jag hade en moster i Linsell som hette Karin Osterling som var gift med Olle Osterling dom bodde på ett ställe som jag tror hette Mon på vägen till Lofsdalen. Nu är det så att jag har slarvat bort receptet som jag fick av henne. Det passade så otroligt bra till kött. Vore tacksam om ni spred frågan i Linsell. mvh Arne Sundquist

  Gilla

  1. Karin var född i Loos, kanske receptet kommer därifrån? Gunnar och hon bodde sista åren i Sveg. Din kusin bör då vara Ante Osterling. Gunnars bror Gösta var gift med min faste Eivor.

   Gilla

 6. Hej alla.
  Jag undrar hur Linsellsjön ser ut i år. Går det att bada i den.
  Ann-Marie Wikander (Ögefeldt)

  Gilla

 7. Sveg den 16 juni 2020
  Hej!
  Här så kommer det en midsommarhälsning, nereifrån Sveg. Hur står det till i Coronatider? Men det är soligt. Glad midsommar på er. Mvh Karin Svensson

  Gilla

 8. Hej alla Ni som bor i Linsell med omnejd!

  Jag och tre vänner till mig har en fråga som känns aktuell i dessa Corona-tider.
  Hur ställer ni Er till fisketurismen under den rådande situation som världen befinner sig i?
  Mina vänner och jag hade tänkt besöka Linsell under några dagar runt Kristihimmelsfärd för att prova fiskelyckan och undrar såklart om vi är välkomna att besöka Er i dessa tider.
  Vi har tidigare besökt Linsell i många år och vill kunna fortsätta att göra det. Inte för att vi träffat så många av Er på orten tidigare förutom kanske under de besök brukar vi göra när vi gör våra inköp i affären. För att inte förstöra den goda relation och det fina bemötandet som vi annars fått av Er då vi alltid känt oss välkomna så känns det aktuellt att ställa frågan.

  Tommy med vänner från Norrtälje

  Gilla

 9. Tack för alla vackra bilder Ni lägger upp på hemsidan. Håller med om att man aldrig tröttnar på att se vilda djur och fåglar så nära inpå. Dessutom är det vackert med all snö. Här finns inte ett dugg snö, Vi har regn och blåst mest hela tiden.
  En hälsning till Er alla i Linsell, vi ses till våren.
  Barbro

  Gilla

 10. Sveg den 26 juli 2019
  Hej Eva!
  Tack så mycket, för att du ställde upp i går torsdag. När jag var hemma i Linsell, så att jag fick sitta ute på den jättefina alltanen. Jag åt ju min lunch, och åt en tallrik med glass i den här värmen

  Gilla

 11. Hej alla Linsellare.
  På lördag 13/7 kommer Mats och jag uppöver. Jag har fått inbjudan till Litteratur-festivalen i Hede den 14/7. Hoppas en del av er kommer dit och lyssnar. Vi har planerat att ligga vid sjön den natten. Hoppas den finns kvar, så det inte är tomt på vatten.
  ann-marie.wikander@hotmail.com

  Gilla

 12. Hej!

  Vi var och fiskade vid Linsellborren igår den 29/6-2019 och tappade tyvärr en helt ny walki talkie med separat speaker. Färg Orange. Märke Topcom. Väldigt tacksam om någon hittar den, hör av sig till nedan mobilnummer.
  Är på fiskesemester fram till 19/7 och befinner mig då i Härjedalen.
  Med vänlig hälsning,
  Peter
  0708-400424 alt 0722252710

  Gilla

 13. Hej Moster Gudrun
  Skickar en hälsning från ett soligt Norrfjärden.
  Igår hade vi examen för Anton så nu är det sommarlov😀
  Kram från fam Andersson

  Gilla

 14. Välkommen på Temavandringen ‘Upptäck gammelskogen’ på onsdag 17 juli. Start kl. 09:00 till ca. kl 16:00. Ekologen Bjarne Tutturen följer med och kommer att berätta mer om gammelskogen och dess invånare.
  Mer info på linsellsvandringsforening.se
  Mvh Hans Perfors

  Gilla

 15. Är det bara jag som önskar att klotterplanket görs mer lättåtkomligt. Betydligt färre som skriver nu. Annars tycker jag om hemsidan.

  Gilla

  1. Hej, hej,
   Tyvärr är det omöjligt att klotterplanket görs mer lättåtkomligt utan att tillåta SPAM, skräppost,reklam eller fejk.
   Jag måste kolla och bli moderator. I annat fall ska hemsidan bli fylld med obehagliga meddelande.
   Men om man följer instruktioner här ( https://linsell-ransjo.com/klotterplank/ ) är det lätt att lämna ett meddelande.
   Och jag provar nastan alltid att svara eller godkänna äkta meddelande.
   Hoppas att läsa dig oftare.
   Mvh,
   Caroline

   Gilla

 16. Lars Inge har dragit ett skidspår runt Linsellsjön. Idag kom lite nysnö men det är farbart.Västra delen av sjön är mer frekventerat då syrran och jag åker så gott som varje dag.//Ulrika

  Gilla

 17. Dikt hämtat från tidn Härjedalen1955 Nu så föll den vita snö föll på björk o tallar frusen är den klara sjö väntar vårens vindar Liten sparv fattig slarv ätit upp sitt sommar arv frusen är den klara sjö väntar vårens vindar. Anna Britt o Eskil önskar GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET

  Gilla

 18. Som ni kanske vet var Gunnel Asp tvungen att sluta som sekreterare hos Linsells Vandringsförening p.g.a. en stroke hon fick i början av 2018. Vi har avklarat året utan en ersättare men för 2019 söker vi en ny sekreterare.

  Sekreterare hos Vandringsföreningen innebär främst att skriva dagordning och protokoll, sköta medlemsregistret och ordna utskick för årsmötet. Uppgifterna kan skötas på distans (möte via Skype). Vi har ca. 8 möte per år. Det krävs ingen erfarenhet endast ett brinnande intresse för vår förening!

  Skicka en PM eller mejla till vanda.linsell@gmail.com vid intresse.

  Mvh Hans Perfors
  Ordförande

  Gilla

 19. Vi behöver hjälp med att tända marschaller på sträckan mellan infarten vid kruse till Margaretha Östh.Göran skötte den sträckan förut.Får vi inte tag i någon som tänder förblir sträckan mörk vilket vore jättesynd.Tändning sker julafton kl 16 nyårsafton 18.kontakta Eva i affären eller ring mig 0705977668 om du kan

  Gilla

 20. Information om eldning och räddningstjänst-övning i Linsell

  På lördag den 17 november kommer Räddningstjänsten i Jämtland genomföra en övning för att träna den frivilliga brandkåren genom att elda upp på ett hus i Linsell. Huset är beläget på andra sidan bron och är det andra huset på vänster sida in på vägen mot Råndalen. Vi beklagar de eventuella olägenheter med rökutveckling som denna övning kan innebära och hoppas på ert överseende. Sprid gärna informationen så att onödiga larmsamtal om brand till räddningstjänsten kan undvikas.

  Med vänlig hälsning,

  Lotta och Ilari Jämsen

  Gilla

 21. En tradition lever vidare! Tack Caroline för vackra foton från Linsell. Att någon axlar Göran Östh’s trogna fotografering så bra känns glädjande och tryggt. Varje väntan på nya bilder blir evighetslång!! Och att få se Linsell/Ransjö ovanifrån känns ju riktigt lyxigt. Förr i världen kom dörrknackande försäljare med enstaka dyra foton snabbt tagna från by till by, nu klickar vi och vips! …så finns ett högupplöst bildspel ur fiskgjusens perspektiv (typ). Ren magi!

  Gilla

 22. Har varit uppe i Linsell en vecka nu och fiskat,trögt i älven men efter några tips om ställen så har det hugget en del väldigt fina harrar,den största mätte 47 cm annars runt 42-45 har tagit bra på grönt.Har varit in på affären och träffat en alldeles fantastisk personal.Det är bara att boka in fiske i almanackan för nästa säsong,Mvh Lennart från Kopparberg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: